Суспільство

"Пам'ятаємо!": у Миколаєві на місцях обстрілів почали з'являтися малюнки

В планах реалізувати щонайменше 20 малюнків у різних районах міста

Цей материал також доступний

У Миколаєві художник Дмитро Слепуха створює малюнки на місцях, пошкоджених російськими касетними снарядами, у двох районах міста вже є п’ять таких робіт, передає “Суспільне”.

“Коло, обрамлене різними кольорами у вигляді спалаху, і напис “Пам’ятаємо”. Чотири — п’ять годин на одну роботу виходить. Знову ж таки, поверхня. На плитці малювати довше треба, бо там вад багато. На асфальті швидше, тому що він рівний”, — говорить Дмитро Слепуха.

Ескіз всюди однаковий. За словами художника, колориту роботам додають перехожі.

“Коли перший малюнок зробив, підійшли люди, які брали участь у боях, військові, і сказали, що не вистачає червоного кольору. Тому що спочатку в мене його не було”, — каже Дмитро.

Очільник Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров говорить, що подібні роботи прикрашають місто, головне, щоб це було безпечно.

“Можу сказати, що це не є вандалізмом, тому що він нічого не псує. Він не псує ніяких малюнків, ніяких інших знаків. Якщо робити на тротуарах — це безпечно. А ось на дорогах цього не слід робити, щоб не вводити в оману авто”, — сказав Юрій Любаров.

Автор ідеї та спонсор витрат — місцевий підприємець Андрій Артамонов, за його словами, в планах реалізувати щонайменше 20 малюнків у різних районах міста.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button