Пригоди

Падіння двох вертольотів та двох літаків в рф: їх могли знищити ЗСУ

російські екіпажі загинули

Цей материал також доступний

У Брянській області рф, у місті Клинці, 13 травня впали декілька одиниць російської військової авіатехніки.

Про це повідомляють телеграм-канали та росЗМІ.

РосЗМІ повідомляють, що за попередньою інформацією, втраченими гелікоптерами в небі Брянської області рф були гелікоптери радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1 із встановленими на борту станціями активних перешкод «Рычаг-АВ».

Комплекси «Рычаг-АВ» створені для встановлення перешкод станціям наведення ЗРК та авіації із заявленою відстанню дії на понад сотню кілометрів. Однак це не допомогло їм.

Ймовірно, що гелікоптер РЕБ займався забезпеченням удару бомбардувальника Су-34 бомбами з УМПК за черговою метою в Чернігівській області, а винищувач Су-35 прикривав.

Російський “Комерсант” з посиланням на власні джерела підтверджує, що зазнали аварії винищувач-бомбардувальник Су-34, винищувач Су-35 і два вертольоти Мі-8 ВКС росії. За даними видання, їх могли збити практично одночасно.

Також видання пише, що екіпажі вертольотів і літаків загинули. Мова йде про 9 російських пілотів.

“За попередніми даними, всі вони входили в одну авіагрупу. Винищувачі мали завдати ракетно-бомбового удару по цілях на території Чернігівської області України, а вертольоти їх підстрахувати, “щоб, зокрема, підібрати екіпажі Су, якщо їх буде збито вогнем супротивника”, – йде мова у повідомленні.

В той же час в українському сегменті Telegram близькі до ЗСУ канали натякають, що авіація рф не просто впала, а її збили Сили оборони України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button