ПригодиТема дня

"Гроза миколаївських магазинів": в Корабельному судили крадія-рецидивіста

Кожного разу він "щиро кається"

Цей материал також доступний

9 травня Корабельний райсуд виніс вирок щодо офіційно безробітного миколаївця із середньою спеціальною освітою Віктора Зебольда, звинуваченого в чотирьох крадіжках, які він скоїв у Корабельному районі міста Миколаєва в 2023 році.

Зазначимо, що Віктор Зебольд почав красти вже давно. В 2019 році за викрадення мобильного телефону Ленінський райсуд покарав його штрафом у 850 грн.

А за крадіжки з аптек в Інгульському районі восени 2022 року, які чоловік вчиняв разом з Вікторією Себестіанською (цупили, в основному, косметичні засоби, потім продали їх незнайомим людям на ринку «Колос», а виручені гроші витратили на власні потреби) Віктора засудили до 5 років і одного місяця (до набрання вироком законної сили його залишили під домашнім арештом). На тому суді, як сказано у вироку від 14.12.2022 року, Віктор Зебольд “щиро розкаявся, запевнив суд про неприпустимість повторного вчинення кримінальних правопорушень в майбутньому та обіцяв стати на шлях виправлення”.

Але, поки чекав приведення вироку до виконання, Віктор взявся за старе, промишляючи в Корабельному районі:

24 лютого 2023 року обвинувачений викрав з магазину «Червоний Маркет» по пр. Богоявленскому, 33 портативну колонку та продав її перехожому, кошти використав за своїми потребами. А 18 березня поцупив з магазину “Аврора” по пр. Корабелів, 12/1 навушники за 399 грн, які потім продав таксисту за 127 грн. Через кілька годин Віктор Зебольд зайшов в магазин “Єва” по пр. Богоявленському, 285 та вкрав там туалетну воду, яку залишив для власного користування. І вже в день затримання (22 березня) викрав, поклавши під свій піджак, спортивний костюм за 1049 грн та сумку за 549 грн в магазині “Конфіскат” по пр. Богоявленському, 285/1 (продавець вибіг з магазину за зловмисником та зупинив його метрах в 50-ти, а служба охорони, яку викликали на місце злочину, доставила чоловіка до районного відділення поліції).

Скоєні ним у 2023 році кримінальні правопорушення Віктор пов’язав зі своїм пригніченим психологічним станом, пов’язаним з особистими проблемами, та відсутністю працевлаштування. За всі свої злочини він визнав вину. При цьому висловив претензії до попереднього суду:

Я всё признаю… Не работал, нуждался в деньгах… Уважаемый Ленинский суд – нет, чтоб дать пощечину, там, чтоб люди пошли на исправление, а мне шепнули 5 лет за ту кражу… Не дают человеку исправиться – набирается злоба, ненависть… Я вышел из зала суда озлобленный, я пошел, начал воровать. Человек, у которого забрали всё, он только становится неподвластным. Была бы хорошая затрещина, мне кажется, если бы мне дали полгода подумать там, или исправительные работы…

Я хочу сказать: вот я отсижу пять лет, освобожусь, зайду в магазин, увижу шоколадку, которую я не ел пять лет… И поскольку я как бывший заключенный не факт, что устроюсь на работу, то не факт, что я не украду ту шоколадку… Вот всё, что я могу сказать.

Смотрите, я злобы набираюсь, ненависти набираюсь. Если я закрашу ими пять лет, они не пойдут на исправление“, – зазначив він, розповівши, що на першу крадіжку він пішов, коли в нього народилася дитина і не було коштів, а коли їй був місяць, дитина померла в лікарні, начебто через халатність лікарів, що погіршило його психологічний стан.

Суддя Тетяна Головіна ухвалила: визнати Віктора Зебольда винним за ч.4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) КК України та призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі; до новопризначеного покарання приєднати частково невідбуту частину покарання за вироком Ленінського райсуду міста Миколаєва від 14.12.2022 року та остаточно визначити покарання у вигляді 5 років 2 місяців позбавлення волі; до набрання вироком законної чинності залишити засудженого під вартою.

Також було задовільнено цивільний позов одного з потерпілих товариств: Зебольд повинен відшкодувати матеріальну шкоду в розмірі 836,23 грн плюс витрати на правову допомогу в сумі 1000 грн.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Зазначимо, що наразі в Ленінському районному суді міста Миколаєва розглядається ще три справи стосовно крадіжок цього чоловіка з різних магазинів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button