Пригоди

Громадянин не хотів повертати державі 10 соток в урочищі «Маяк» і продав їх іншій особі

Вартість ділянки оцінили в 1,3 млн грн

Цей материал також доступний

Окружна прокуратура міста Миколаєва звернулась до Корабельного районного суду міста Миколаєва з позовом в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою лісогосподарського призначення площею 10 соток вартістю 1,3 млн грн шляхом визнання недійсним договору купівлі-продажу та зобов’язання останнього власника повернути земельну ділянку державі.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

При цьому, рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, які набрали законної сили, за раніше задоволеним позовом прокурора вже встановлено факт незаконного відведення міською радою у приватну власність громадянину для індивідуального житлового будівництва земельної ділянки державної власності, яка розміщена в урочищі «Маяк» і перебуває в постійному користуванні державного підприємства «Миколаївське лісове господарство», без вилучення у останнього та без повноважень на розпорядження нею.

Проте громадянин, намагаючись уникнути майнової відповідальності за очевидні порушення закону та фактично перешкоджаючи виконанню рішення суду, продав ділянку іншій особі.

Оскільки землі державного лісового фонду не можуть передаватись у приватну власність для індивідуального житлового будівництва, а їх подальший перепродаж є так само незаконним, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним відповідного договору купівлі-продажу і зобов’язання повернути земельну ділянку державі.

Наразі судом відкрито провадження у цивільній справі, розгляд якої триває.

Нагадаємо, що у липні 2021 року був перенесений демонтаж будинка в урочищі «Маяк», який належав екс-начальнику екоінспекції Бабенку, адже він подав апеляцію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button