Політика

Данилов просить СБУ відреагувати на заяви Арестовича щодо захисту російської мови?

Арестович вважає, що українці не повинні обмежувати російськомовних громадян

Цей материал також доступний

“Заяви про повернення російської мови в Україні звучать як абсолютна ганьба”, – секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що СБУ має звернути увагу на заяви із закликами повернути російську мову. Ймовірно, він натякав на недавні висловлювання Олексія Арестовича щодо того, що українці не повинні обмежувати російськомовних громадян.

За словами секретаря РНБО в ефірі телемарафону, подібні висловлювання сьогодні в умовах війни з росією просто неприпустимі.

“Зараз дехто починає розповідати, що нам треба повертати російську мову – це є абсолютною ганьбою. Я не знаю, куди там служба безпеки дивиться на цих діячів, які офіційно заявляють, що російська мова має бути поширена на території нашої країни. Це після того, як десятки тисяч наших громадян тим чи іншим заходом постраждали від війни”, – заявив Данилов.

Днями екс-радник заступника голови ВП Олексій Арестович заявив, що Київ залишається російськомовним містом. І незважаючи на війну, російської мови в ній стає лише більше. За словами його знайомої касирки, із сотні покупців 14 до неї звертаються українською, а 86 — російською. Колишній позаштатний радник заступника голови ОП також розкритикував заклики до дискримінації російськомовних громадян України.

“У нас є тітки, які вчать онуків бити дітей за російські слова (маючи на увазі, ймовірно, Ірину Фаріон, — ред). Яка позиція держави має бути, якби вона дотримувалась Конституції? Дії цієї тітки підпадають під три статті Кримінального кодексу. Від держави реакції немає, а потім деякі державні діячі починають говорити: “вб’ємо всю русню”.

Через відсутність реакції влади громадяни вважають таку поведінку допустимою. А якби уряд “ляснув по шапці” за такі висловлювання, то всі б отримали правильний сигнал”, – заявив Арестович.

Очевидно, Олексій Данилов мав на увазі, що саме на ці висловлювання має зреагувати СБУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button