Пригоди

Викрито мережу збуту контрафактного пального на мільйони гривень

Вилучене пальне планують передати військовим

Цей материал також доступний

Працівники Державного бюро розслідувань викрили розгалужену мережу АЗС, яка торгувала контрафактним пальним на території Миколаївської області, передає пресслужба ДБР.

“Загалом припинено діяльність восьми АЗС, половина з яких взагалі були нелегальними й не мали ліцензії на торгівлю підакцизними товарами. Заправні станції протягом 2022-2023 років продавали пальне невідповідної якості без дозвільної документації. Відповідно, вони не сплачували податки та обов’язкові платежі до державних та комунальних установ”, – йдеться у повідомленні ДБР.

У ході обшуків на АЗС працівники ДБР вилучили 100 тонн пального, орієнтовною вартістю мільйони гривень та документацію, що підтверджує протиправну діяльність. Походження пального встановлюється.

Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі перевіряється причетність до схеми працівників Головного Управління Державної податкової служби Миколаївській області.

Після експертизи вилучене пальне, у разі можливості використання Збройними силами України, буде передано військовим.

Досудове розслідування здійснюється у межах відкритого кримінального провадження щодо зловживання владою та незаконного збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 204 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button