Пригоди

Через обстріли військових рф на Миколаївщині пошкоджено понад 11 600 житлових будівель

Повідомив Віталій Кім

Цей материал також доступний

Ситуація на 1 травня 2023 року в Миколаївській області стабільна, ворог продовжує наносити обстріли по деяким громадам Миколаївщини.  Про це під час брифінгу в Українському Медіацентрі Ukrinform розповів начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Ситуація на зараз ставбільна, за минулу добу було два обстріли вночі о 2-й годині, це Очаківська громада. Без постраждалих та руйнувань. Що стосується 27-го числа пошкоджені будівлі, зараз терміново закриваються вікна OSB-плитами, по покрівлі вже іде експертиза її можна буде відновлювати, гроші є – плануємо це робити”, – розповів про оперативну обстновку Кім та про наслідки ракетного обстрілу 27 квітня.

Згідно даних в області станом на перше травня обстріли пошкодили або повністю зруйнували 11 670 будівель житлового фонду. Обласна влада співпрацює з міжнародними організаціями та країнами щодо відновлення будівель. Відновлення потребує тривалого часу.

“Ми тісно співпрацюємо з міжнародними організаціями та країнами. Миколаївщина отримала допомогу весь цей час. Йдеться про низку об’єктів, зокрема медичних та освітніх, що будуть відновлюватися за гроші іноземних партнерів. Також на фінальній стадії розробка положення Офісу з регіональної політики від Офісу президента з міжнародного співробітництва. Це надасть додаткових можливостей для співпраці з міжнародними організаціями”, — розповів Віталій Кім.

Станом на травень, за словами Віталія Кіма, Данія і Казахстан власним коштом розпочали відновленням по одному об’єкту.

“Уже їхні інженерно-технічні працівники були на місцях і готуємось до старту відновлення великих вже об’єктів”, — каже начальник ОВА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button