Пригоди

Дорого і без конкурсу: на Миколаївщині селищна рада купила авто у фірми ексголови ОДА Мерікова

Позашляховик коштував 860 тисяч гривень

Цей материал також доступний

Кривоозерська селищна рада придбала новий позашляховик Renault Duster у фірми “М Моторс” за 860 тисяч гривень, хочі ці автівки бюджетним коштом закуповують суттєво дешевше, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Сам тендер провели без використання електронної системи, а замовник не оприлюднив свої вимоги до автомобіля. В договорі також відсутня інформація щодо комплектації машини. Єдині вказані умови – гарантія 3 роки або сто тисяч кілометрів та поставка до кінця серпня.

Як повідомили в селищній раді, позашляховик придбали для службових поїздок керівництва селища.

“У нашої селищної ради 15 старостинських округів, найбільша територія в районі, дуже багато вимушених переселенців. Наразі керівники і співробітники для поїздок користуються орендованими авто. Тому депутати селищної ради дали згоду на придбання нового автомобіля”, – розповіла головний бухгалтер селищної ради Ольга Пужанська.

За її словами, під час закупівлі була отримана єдина комерційна пропозиція – від ТОВ “М Моторс”.

На ринку державних закупівель Renault Duster залишається однією з найпопулярніших автівок. Охоче купують кросовери Renault підрозділи поліції і заклади охорони здоров’я. Але й у місцевих громад ці автомобілі користуються попитом.

Журналісти провели аналіз закупівель автівок бюджетним коштом навесні 2023 року. Виявилося, що Кривоозерська селищна рада платить за свій позашляховик суттєво дорожче інших замовників.

Так, Центр первинної медико-санітарної допомоги Новосанжарської селищної ради придбав 30 березня пару Renault Duster румунського виробництва по 757 тис. грн за штуку, тобто на 100 тисяч дешевше. Яворівська міська лікарня у квітні заплатила 820 тис. грн за такий кросовер. КП “Ямниця” з Івано-Франківської області придбала такий автомобіль за 849 тис. грн. Затишнянська сільрада підписала договір на покупку Renault Duster за 855 тис. грн.

Управління поліції охорони в Миколаївській області днями повідомило про придбання у ТОВ “МОТОРКАР Кропивницький” 5 автомобілів Renault Duster за ціною 697 тис. грн за штуку.

Цікаво, що той самий постачальник, ТОВ “М Моторс0”, в березні продав Миколаївській міськраді партію цих позашляховиків для потреб оборони значно дешевше: заплатили 11,55 млн грн за 15 штук. Ціна однієї машини склала 743 тис. грн, тобто на 120 тисяч дешевше, ніж для Кривоозерської селищної ради. За тендерними умовами, на автомобілі надана гарантія 3 роки або 100 тис. км пробігу, рік виробництва не раніше 2023 року. Закупівля проводилася на відкритих торгах з особливостями, але пропозиції надав лише “М Моторс”.

Компанія «М Моторс» має єдиного власника – колишнього голову Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова.

Вадим Меріков

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button