СуспільствоТема дня

"Будемо позбавлятись російських назв": у Миколаєві стартує процес перейменувань вулиць

Будь-яка пропозиція потрапляє до Комісії з питань перейменування-найменування

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада на сесії 27 квітня 2023 року схвалила новий новий варіант “Положення про перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та інших споруд на території міста Миколаєва” і планує позбутись від всіх російських назв в місті, про що під час свого прямого ефіру розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

“Будемо позбавлятись російських назв. В нашій країні є дуже багато героїв, є дуже багато тим, чим ми пишаємось, і, згідно з законодавством, до того, як питання перейменування вийде на громадське обговорення, а потім – в сесійну залу на затвердження, будь-яка пропозиція потрапляє до Комісії з питань перейменування-найменування. Саме вона фахово вивчає доцільність, найменування і готує рекомендації до розгляду міської ради. Кількість членів цієї комісії складає 15 осіб: 4 посадові особи (2 від управління з питань культури і 2 від департаменту архітектури і містобудування) та представники громадськості (вчені, історики, мовознавці, краєзнавці, громадські діячі тощо).

І ось кандидатури 11-ти представників громадськості до комісії можуть бути висунути трудовими колективами, громадськими об’єднаннями, депутатами міської ради, членами виконавчого комітету. Пропозиції надсилайте, будь ласка, на канцелярію нашу kancel@mkrada.gov.ua. Склад комісії затверджує саме міська рада”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button