Суспільство

Міськрада дозволила "Миколаївводоканалу" створити дочірнє підприємство, яке куплятиме електроенергію

Перехід на такі закупівлі електроенергії не зменшить тариф на воду для миколаївців

Цей материал також доступний

27 квітня 2023 року міська рада дала дозвіл МКП «Миколаївводоканал» на створення дочірнього підприємства «Енерджі Трейд». Воно займатиметься закупівлею електроенергії для об’єктів водопровідної та каналізаційної інфраструктури.

Як повідомив директор “Миколаївводоканалу” Борис Дуденко, є біля 90 точок, для яких наразі закуповують електроенергію. На деяких з них на одному кВт можна буде зекономити 0,5 – 1 грн, а на деяких – 3 – 5 копійок. Тож, в середньому, підприємство планує економити на одному кВт приблизно 10 копійок.

“Додатково 25 мільйонів гривень на місяць ми отримуємо з бюджету міста, дякуючи рішенням міськради. Але і цих коштів нам не вистачає”, – зазначив директор “Миколаївводоканалу” Борис Дуденко. За попередніми підрахунками, діяльність дочірнього підприємства дозволить КП економити близько 4-х млн грн на рік, це вже з вирахуванням зарплат і податків (на перший час у ДП планується мінімальний штат — дві людини).

Відповідаючи на питання депутатки Олени Кисельової, Борис Дуденко повідомив, що перехід на такі закупівлі електроенергії не зменшить тариф на воду для миколаївців, однак дозволить стримати те зростання тарифів, що передбачається.

В перспективі «Енерджі Трейд» зможе продавати електричну енергію іншим суб’єктам господарювання, але поки що про це мова не йде.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button