Пригоди

"Це було, як сніг на голову", - Кім про нічну ракетну атаку на Миколаїв

Це був незвичний удар, бо не зафіксовано пусків ракет

Цей материал також доступний

Нічний удар окупантів по Миколаєву став несподіванкою, адже не було зафіксовано пусків ракет. Про це в ефірі телемарафону заявив голова ОВА Віталій Кім.

«Це був 113-й день без обстрілів, з 31 грудня не було обстрілів. Ми всі пам’ятаємо, як це було, ми готові назагалі, але у нас – більше 400 тисяч мешканців зараз в місті, а на початку повномасштабного вторгнення було 200. Тобто, вдвічі збільшилася кількість людей в Миколаєві. Мабуть, не всі пам’ятають, що таке обстріли – була невелика паніка у людей, особливо у тих, хто не чув обстрілів в принципі», – сказав він.

«Це незвичний був удар, тому що ми не реагували, ми не бачили (ракет – прим.). Це було, як сніг на голову. Люди призвичаюються до мирного життя, багато дітей з’явилося в місті, і тут знову – удари по цивільній інфраструктурі, по цивільних будинках», – додав Кім.

Також він нагадав, що внаслідок удару одна людина загинула, ще 23 госпіталізовано.

«Три особи у важкому стані. Проводиться розчищення, відновлення вікон за допомогою OSB. Дві сім’ї звернулося за тимчасовим розселенням, це звернення виконано», – сказав Віталій Кім.

Крім цього, Кім зазначив, що внаслідок удару постраждала історична будівля адміралтейства і будівлі, які знаходяться поруч із ним.

«Перед ним стояли високі дерева, ймовірність висока, що ракета влучила саме в дередо перед будівлею, через це будівлі лишилися ушкодженими, але не зруйнованими. Але є масове пошкодження вікон. Також пошкоджена центральна адміністрація (будівля адміністрації Центрального району – прим.), пошкоджені вікна будівельного технікуму, суду, багатьох будівель навколо, але найзначніших руйнувань зазнали будинки в приватному секторі (де від одного залишилася лише яма) та п’ятиповерхівка», – сказав він.

“Попередньо, постраждали 22 багатоквартирні будинки, 4 жилкопи, 12 приватних будинків. У них вилетіли вікна, двері, зруйновані балкони, побита покрівля. Повторно пошкоджень зазнали і кілька навчальних закладів, будівля адміністрації району”, – повідомив, у свою чергу, міський голова Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button