Суспільство

НУК – лідер серед миколаївських вузів за показниками Scopus 2023 року

Згідно з рейтингом опублікованим сайтом Освіта.ua, НУК ім. адмірала Макарова став лідером серед миколаївських вузів за показниками даних наукометричної бази Scopus.

Про це повідомляє прес-служба університету.

Рейтинг складений за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2023 року, ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань. Згідно з результатами рейтингу 2023 року НУК ім. адмірала Макарова має найвищий індекс Гірша серед миколаївських закладів вищої освіти.

У всеукраїнському рейтингу НУК піднявся на чотири позиції порівняно з минулорічним рейтингом, та займає 61 позицію серед всіх українських вишів. Наступним в рейтингу серед миколаївських вузів став Чорноморський університет Петра Могили, який зайняв 70 місце в рейтингу, втративши 13 позицій у порівнянні з 2022 роком. Миколаївський національний університет ім. В.О.Сухомлинського також опустився на 9 позицій в порівнянні з минулим роком, та зайняв 78 місце в цьогорічному рейтингу. Миколаївський національний аграрний університет підняв свої позиції на 8 позицзайняв 98 місце в рейтингу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button