Пригоди

Боєць 28-ї бригади розповів, як рік тому відбивали атаки ворога біля Коблево, Вознесенська та Миколаєва

Офіцер 28-ї окремої механізованої бригади “Курт” розповів, як в 2022 році він обороняв Миколаївщину та визволяв Херсон.

Про це повідомляє “Військове телебачення України”.

Для його підрозділу перший бій відбувся на дамбі в Коблево, де відбили висадку російського десанту. Потім його група брала участь в обороні Вознесенська, де разом із десантниками 80-ї бригади та артилерією 2-3 березня розбили колону російської техніки.

– Пішов контактний бій на в’їзді в центр міста. Спалили передову техніку, один танк знищили… ворогу не було як здавати назад, тому що дуже вузькі вулиці… Потім ми перейшли в контрнаступ… Мій підрозділ захопив три танки, два БТР, три Урали. Знищили 28 одиниць техніки, – розповів Курт.

Також був бій в районі Єланця, де йшла колона російської техніки та до 1 тисячі окупантів. Після цього група “Курта” перемістилась до Миколаєва, який був майже в облозі.

– Проти нас воювала морська піхота, десантники і всі штатні підрозділи: артилеристи, танкісти російської армії. Дуже багато було підрозділів з Кавказу, які ми успішно розбивали. Втримали місто і не пустили ворога… Обстановка була така, що якби відрізали повністю місто, то Миколаїв був би оточений, і його чекала б доля Маріуполя, – говорить «Курт».

Його підрозділ 12 березня перейшов в наступ на противника та зачистив села Прибузьке та Українка, далі перемістився в Посад-Покровське та Степову Долину. Після того, як вдалося вирівняти лінію фронту, підрозділ “Курта” вибив ворога із позицій на околиці Посад-Покровського.

– На нас виїхали три танки, бій у нас тривав півтори години. Знищили один танк, повністю спалили, два танки після цього почали відступати. Мій кулеметник знищив командирську машину, коли та намагалась втекти, – розповів Курт.

Проте тоді йому довелось відступити через нестачу боєкомплекту. З цього моменту в даному районі почались позиційні бої, на межі Миколаївської та Херсонської областей. Українські командири вирішили зупинитись та почати оборону, бо співвідношення чисельності піхоти було 10 до 1 не на нашу користь.

– Не було сенсу затягувати підрозділи, щоб їх потім оточили. Ми вирівняли лінію і тримали оборону, – розповів Курт.

Вже восени “Курт” одним із перших зайшов у звільнений Херсон і встановив синьо-жовтий стяг на будівлі «Україна». Нагороджений орденом «За мужність» III та II ступенів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button