Пригоди

Ще одному мешканцю Миколаївщини оголосили підозру за підтримку збройної агресії рф

Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Слідчі Первомайського району оголосили підозру 56-річному мешканцю одного із сіл, який на особистій сторінці в одній із заборонених в Україні соціальних мереж поширював матеріали, які містили виправдовування збройної агресії рф проти України.

Як повідомляє Первомайський районний відділ поліції, зловмисника викрили співробітники Управління Служби безпеки України в Миколаївській області разом зі слідчими Первомайського районного відділу поліції, які задокументували неправомірні дії чоловіка. У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисник на власній сторінці у соціальній мережі поширював матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії країни-агресора.

За місцем проживання фігуранта поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили мобільний телефон, в якому містились докази злочинної діяльності. Вилучений гаджет слідчі направили на проведення експертних досліджень.

Нині слідчі поліції за процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років з конфіскацією майна.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button