Пригоди

На півдні України окупанти поновлили удари ракетами С-300 по прифронтових та деокупованих територій

Повідомили в ОК "Південь"

Цей материал також доступний

На півдні України російські окупанти посилили тиск на цивільне населення прифронтових та деокупованих територій, поновлено удари ракетами С-300 по наземних об’єктах.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь” Збройних сил України. Як зазначається, минула доба характеризується підвищеним напруженням і активізацією ворожих обстрілів.

“Підтверджуючи свою терористичну сутність, окупаційні війська посилили вогневий та психологічний тиск на цивільне населення прифронтових та деокупованих територій. Одночасно з артилерійськими обстрілами правобережної Херсонщини, ворог продовжував тактику застосування керованих авіабомб”, – йдеться у повідомленні.

За даними військових, близько 70 ударів було спрямовано по об’єктах соціальної інфраструктури, житлових кварталах і сільськогосподарських угіддях. Пошкоджено лінії електропередач, школу, житлові будинки, автівки, в тому числі поліцейську.

“Загинули дві цивільні жінки – мати й дочка. Ще одна жінка отримала поранення, а 18-річний юнак дістав поранення при спробі розібрати знайдений в полі невідомий пристрій”, – повідомили у командуванні.

Також окупанти тричі атакували авіацією Бериславський район, застосовуючи керовані авіабомби та протирадіолокаційні ракети. Удари було завдано по промисловій інфраструктурі та сільськогосподарських угіддях.

У командуванні додали, що окупанти поновили практику застосування зенітно-ракетних систем С-300 по наземних об’єктах. Зокрема, з віддалених рубежів на лівобережжі було атаковано Баштанський район Миколаївщини.

“В кількох населених пунктах Горохівської та Снігурівської громад пошкоджено будівлю дитячого садку та клубу, житлові будинки, навчальний заклад та приватне підприємство. “Загинули двоє 18-річних юнаків. У місті Снігурівка пошкоджено два навчальні заклади, лікарню, будинок культури та житлові будинки…”, – повідомили військові.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button