Суспільство

Наслідки від ворожих обстрілів у Галицинівському лісі: ВВС-TV знімає фільм про вплив війни на стан довкілля

До основи фільму увійдуть і кадри з місць надзвичайних подій на Миколаївщині

Цей материал також доступний

14 квітня 2023 року до Миколаєва прибула знімальна група режисера і продюсера Nick Lazaredes, оператор Володимир Чеппель, які працюють над створенням документального фільму про вплив війни на стан довкілля. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

До основи фільму увійдуть і кадри з місць надзвичайних подій на Миколаївщині. Журналісти відвідали ТОВ «ЕВЕРІ» та зафільмували наслідки потрапляння дронів-камікадзе до олійного терміналу підприємства, стан Бузького лиману. Також зафіксовано наслідки пожеж через влучання ворожих снарядів у Галицинівському лісі.

Інтерв’ю журналістам надала перша заступниця начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу Яна Майборода, яка розповіла про екологічні наслідки військових дій на Миколаївщині та збиток, нанесений довкіллю області.

Також зі знімальною групою зустрівся перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, який наголосив, що повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України з 24 лютого вже завдало та продовжує завдавати величезної шкоди людям та інфраструктурі населених пунктів. Війна також впливає і на довкілля. Тому візит журналістів до Миколаївської області стане важливим додатком до фільму, що допоможе привернути увагу світу до проблем довкілля, пов’язаних з військовими діями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button