Тема дня

Загиблим у війні миколаївцям встановлюватимуть надгробки за кошти міського бюджету

За рішенням сесії міськради від 13 квітня 2023 року

Цей материал також доступний

Під час проведення онлайн-сесії Миколаївської міськради 13 квітня 2023 року депутатами було розглянуто питання “Про затвердження міської програми «Соціальний захист» на 2020-2023 роки” (зі змінами та доповненнями). Доповідачем був директор департаменту праці та соцзахисту населення Миколаївської міськради Сергій Василенко.

Як він пояснив, зміни полягають у тому, що раніше в документах Програми зазначались лише учасники АТО та ООС, а зараз додано поняття “захисники й захисниці” – це саме учасники війни з рф. В програму також додано пункт про встановлення за кошти місцевого бюджету надгробків на могилах захисників, які полегли під час повномаштабного російського вторгнення в нашу країну.

“У зв’язку з тим, що пройшов рік повномасштабної війни, то зараз почнуться звернення громадян, у яких загинули захисники, про встановлення надгробків. Раніше у нас була компенсація тільки за встановлення. Зараз ті, хто поховав своїх Героїв на військовому секторі Матвіївського кладовища, то там будуть за кошти місцевого бюджету встановлюватись офіційні надгробки, ескізи яких розробляються Міністерством ветеранів. Тому людина буде мати змогу встановити ці надгробки і за рахунок місцевого бюджету, враховуючи той вклад, який внесли ці люди – захист нашої Батьківщини”, – розповів Сергій Михайлович.

Відповідне Рішення було прийнято: “За” проголосувала більшість депутатів міськради.

Сергій Василенко
Сергій Василенко

Нагадаємо, ми писали: У Миколаєві планують створити колумбарії на кладовищах (в тому числі і на “Жуковському” в Корабельному районі) та окремі сектори для загиблих захисників України

Читайте також про засідання сесії міської ради, яке проходило 13 квітня 2023 року:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button