СуспільствоТема дня

"Це просто сюр та позорище": як пройшла чергова сесія Миколаївської міськради

Деякі питання депутати все ж розглянули, а потім кворуму знов не стало (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

У четвер, 13 квітня 2023 року в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання сесії Миколаївської міськради, яке міський голова вимушений був перенести на цей день з минулого разу через відсутність кворуму 11 квітня (“Це якесь йорзання”, – Сєнкевич злий на депутатів міськради, через яких прийшлося перенести сесію).

Цього разу депутати змогли проголосувати лише за декілька проєктів рішень (і то насилу, деякі питання довелося виносити на голосування по 5 разів).

– Потім у нас питають, чому не робляться дороги? Ми зараз виділяємо гроші на ремонт доріг, зокрема, проспекту Богоявленського, по якому вже неможливо проїхати. Може, хтось із депутатів знаходиться не в місті та не знає міських проблем, та йому нецікаво знаходитись на сесії?.. Це просто сюр якийсь, просто позорище, – виказав обурення міський голова Олександр Сєнкевич після невдалої спроби голосування.

Я трохи у шоці, чому депутати не голосують, не приходять на сесії, бо розглядаються надважливі питання: це ремонт пошкоджених будинків, це бомбосховища для наших дітей. Ви розумієте, що ми відкладаємо цей час невідомо на коли? Це вже ми мали робити. Слів не вистачає. Для чого ми проводимо оці бюджетні комісії, сидимо іноді до 9-ї – 10-ї години вечора, щоб подати це все на сесію? Давайте все ж таки, якщо у нас є (на зв’язку, – прим. ред.) 29 чи 28 депутатів, проведемо ще одне голосування?, – запропонував депутат Максим Коваленко.

Я теж збентежена тим, що ми не можемо проголосувати бюджетне питання. Чому? Можливо, у когось є якась особлива думка, але ви її не озвучили? Але у мене є питання як представника освітянської галузі. Яким чином заклади освіти зможуть підготуватись до офлайн-навчання на 1 вересня 2023 року, якщо часу взагалі не буде для того, щоб підготувати найпростіші укриття й організувати навчання в офлайн-режимі? Можливо, комусь з депутатів це нецікаво? Яким чином ми пояснимо батькам, містянам, чому не організовано офлайн-навчання тоді, коли безпекова ситуація буде це дозволяти. Тому у мене теж прохання: ще раз поставити на голосування надважливе питання для нашого міста, – додала депутатка Зінаїда Моторна, директорка школи №47 в Корабельному районі.

Після таких речей і повернення питання на переголосування, рішення щодо перерозподілу міського бюджету нарешті було затверждено.

сессия Николаевского горсовета онлайн

Але згодом, через відсутність кворуму, сесійне засідання знов довелося перенести на іншу дату. Разом з іншими, сьогодні не були проголосовані і ряд питань, що стосуються Корабельного району.

Нагадаємо:
Депутати міськради розподілили майже 1 мільярд грн бюджету Миколаєва

“Всім, хто був присутній сьогодні на голосуванні, я хочу особисто подякувати… Навіть якщо ви знаходитеся дехто за кордоном – бачу вас всіх. Хто в капюшоні, хто там з папіросою, але знайшли можливість і проголосували”, – зазначив наприкінці засідання Олександр Сєнкевич.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button