Пригоди

Держзрадник, який наводив ракети ворога на позиції ЗСУ в Миколаєві, отримав 15 років з конфіскацією всього майна

48-річного жителя Миколаєва визнали винним у державній зраді

Цей материал також доступний

За публічним обвинуваченням Миколаївської обласної прокуратури суд визнав 48-річного жителя міста Миколаєва винним у державній зраді, поєднаній з виправданням збройної агресії рф, та незаконному поводженні зі зброєю, повідомляє прес-служба відомства. Прокурори довели, що чоловік добровільно сприяв державі-агресору у провадженні підривної діяльності проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації про переміщення та розташування позицій Збройних сил України.

У травні 2022 року зловмисник направив адміністратору Телеграм-каналу, створеного представниками спецслужб росії, повідомлення, в якому розповів про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду основам національної безпеки України, на що дістав згоду. Він почав отримувати завдання щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового та оборонного характеру в Миколаєві та області.

З травня по липень минулого року зрадник направив щонайменше 9 повідомлень про місця знаходження у Миколаєві підрозділів та техніки ЗСУ з можливістю їх ідентифікації на місцевості для завдання надалі ракетно-артилерійських ударів”, – йдеться у повідомленні.

Він також розповсюджував матеріали, в яких міститься виправдання та визнання правомірною збройна агресія рф проти України, а саме відеозвернення до жителів України від імені представників держави-агресора, в яких автори репрезентують свої дії на території України “необхідним заходом при здійсненні спеціальної військової операції”.

Під час обшуку у зловмисника виявили та вилучили стрілецьку вогнепальну зброю – автомат Калашнікова та 270 набоїв до неї. Засуджений перебуває під вартою.

Як додали в Службі безпеки України, саме за його “наводкою” протягом 26-30 червня минулого року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об’єктах. Серед них – будівлі цивільної інфраструктури. Контррозвідники СБУ затримали російського агента в обласному центрі у липні минулого року.

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button