Пригоди

Під домашній арешт відправили мешканку Миколаївщини, яка дала хабар поліцейському

Вона вирішила дати хабар в 20 тисяч, щоб "виручити" сина

Цей материал також доступний

Слідчий суддя Центрального районного суду Миколаєва Володимир Лященко розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу 51-річній мешканці міста Первомайськ, яка запропонувала та надала неправомірну вигоду в сумі 20 тисяч гривень заступнику начальника Первомайського районного відділу поліції за не притягнення її сина до відповідальності у виді адміністративного арешту на строк 15 діб.

Як повідомляє прес-служба суду, прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з визначенням розміру застави. Зазначав, що існують ризики, передбачені п.1,2,3,5, ч.1 ст.177 КПК України, запобігти яким іншим чином, окрім обрання виняткового запобіжного заходу, неможливо. Захисник заперечувала проти задоволення клопотання, просила обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, обґрунтовуючи це тим, що підозрювана позитивно характеризується, раніше не судима. Зазначила, що коли підозрювана передавала гроші співробітнику поліції, то вважала, що сплачує штраф за сина.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку, що оголошена підозра на даному етапі досудового слідства є обґрунтованою.

Водночас, суд вважає, що з перелічених у клопотанні ризиків, з урахуванням покарання, яке загрожує підозрюваній у разі доведення вини, існує лише ризик, передбачений п.1 ч.1 ст.177 КПК України (переховуватись від слідства та суду), а інші є такими, що носять формальний характер.

Судом також встановлено, що підозрювана має міцні соціальні зв’язки, не притягувалась раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності, позитивно характеризується, проживає сама, працює.

За результатами розгляду, слідчий суддя Лященко ухвалив частково задовольнити клопотання та обрати підозрюваній запобіжний захід (на час досудового слідства) у виді домашнього арешту у визначений час доби.

В разі доведення вини, жінці загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button