Пригоди

19-річний шахрай, що дурив миколаївських пенсіонерів, отримав умовний термін в 1 рік

Його затримали 3 березня цього року

Цей материал також доступний

5 квітня 2023 року Заводський районний суд міста Миколаєва присудив 19-річному Роману Дерновому (офіційно не працюючому із середньо-технічною освітою) – учаснику афери з видуманими ДТП та виманюванням грошей на лікування з пенсіонерів-родичів “постраждалих” – один рік позбавлення волі, замінивши його на умовний термін.

Як відомо, 3 березня 2023 року в Миколаєві затримали 19-річного хлопця за підозрою у шахрайстві. Начальник Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області Сергій Шайхет повідомляв, що молодик майже місяць тероризував літніх людей з Миколаєва та обшукував їх на чималі гроші, розповідаючи байки, що їхні діти та онуки потрапили в ДТП і терміново потрібні великі суми грошей на лікування.

У суді встановили, що 3 березня, приблизно о 13:00, жертві зателефонувала “невстановлена слідством особа”, з якою хлопець був у змові. Співрозмовник сказав 76-річній жінці, що її онука потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, в зв`язку з чим перебуває в лікарні та на її лікування необхідні грошові кошти. Потерпілій розповіли про вигаданих працівників медичного закладу, на ім`я яких необхідно написати заяви про передачу грошових коштів, згоду на проведення необхідних операцій, дозвіл на перетин кордону онукою та про те, що за грошима скоро приїдуть. Через півтори години обвинувачений приїхав до жінки та забрав 40 тисяч гривень та 2 тисячі доларів, які остання добровільно передала “для лікування її онуки”.

Допитаний у судовому засіданні Роман Дерновий підтвердив всі обставини скоєння кримінального правопорушення, свою вину в скоєному визнав повністю. “У вчиненому щиро кається та визнає вину”, – сказано в документі.

В результаті суд визнав Романа винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.190 КК України (“Шахрайство”) і призначив покарання у виді позбавлення волі строком один рік. Одночасного парубка звільнили від відбування тюремного строку із випробуванням, встановивши іспитовий строк на один рік.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд залишив без змін до набрання вироком законної сили.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button