Пригоди

На півдні перелякані окупанти формують «живі щити» із мирного населення, – ОК «Південь»

На півдні перелякані контрнаступом українських воїнів окупанти формують “живі щити” з мирного населення, щоб прикриватися ним у разі атаки.

Про це керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила в ефірі  інформаційного телемарафону , повідомляє Уніан .

За її словами, на півдні продовжується насильницька евакуація людей. Складаються списки, продовжується насильницька паспортизація.

“Вони мають самі нестійку моральну позицію внутрішню, оскільки всі налякані тим самим контрнаступом, про який багато говорять, але вони не знають, звідки його чекати, і намагаються якимось чином змітити турботу про людей”, – сказала вона.

Гуменюк додала, що окупанти збирають мирне населення, щоб прикриватися ним.

“Ця “турбота” проявляється в тому, щоб зібрати мирне населення і перевезти його в ті місця, в яких вони планують розташовувати свої підрозділи, і прикриватися їм як живим щитом. Це вже стало практикою, яку ми спостерігаємо довгий період часу”, – пояснила речниця.

Гуменюк зазначила, що коли ЗСУ “працюють” лівим берегом Херсонської області, найголовніше – щоб не постраждало мирне населення.

“Ворожі підрозділи постійно маневрують, намагаються знайти собі нові місця розташування, зокрема спостережних пунктів, бойового постачання, пунктів бойового розташування, техніки та боєприпасів”, – повідомила Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button