ЕкономікаСуспільство

"Миколаївводоканал" вирішив продавати електроенергію

Вже є відповідний проект рішення міськради

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада планує надати дозвіл комунальному підприємству «Миколаївводоканал» на створення дочірнього підприємства, яке буде займатися торгівлею електроенергією.

Відповідний проект рішення сесії міськради опублікований на її офіційному порталі.

“Надати дозвіл Міському комунальному підприємству “Миколаївводоканал” на створення дочірнього підприємства “Енерджі Трейд” Міського комунального підприємства “Миколаївводоканал”. Сформувати статутний капітал дочірнього підприємства “Енерджі Трейд” Міського комунального підприємства “Миколаївводокана” за рахунок грошових внесків Міського комунального підприємства “Миколаївводоканал” у розмірі 200 тисяч гривень”, – йдеться у проекті рішення.

У пояснювальній записці до проекту рішення генеральний директор водоканалу Борис Дуденко зазначає, що “перехід України до ринкової економіки зумовив демонополізацію більшості ринків, у тому числі ринку електроенергії, який на теперішній час надає можливість придбавати електричну енергію на оптовому ринку та продавати її розбрідним споживачам”.

Також додає, що така ідея обумовлена необхідністю зменшення витрат на придбанні електричної енергії. А прийняття рішення надасть можливість водоканалу заощаджувати грошові кошти на придбанні електричної енергії та спрямовувати їх на оновлення водопровідно-каналізаційної інфраструктури міста.

“Планується, що новостворене Дочірнє підприємство “Енерджі Трейд” стане основним постачальником електричної енергії для МКП “Миколаївводоканал” та зможе продавати електричну енергію іншим суб’єктам господарювання. Це дозволить МКП “Миколаївводоканал” оптимізувати витрати на придбання електричної енергії та заощаджувати в діапазоні від 0,1 грн. до 1 грн. на 1 кВт/год. З урахуванням річного об’єму споживання електричної енергії (за 2021 рік 46 млн. кВт) економія для МКП “Миколаївводоканал” може складати від 4,6 млн. грн. на рік”, – наголошує Дуденко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Если следовать такому курсу, то и сам водоканал - монополист на рынке услуг. Тогда может другого поставщика привлечь в город, чтобы проблему с водой решил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button