ПригодиТема дня

"Ми не можемо кожну могилу подивитись": на кладовищах в Миколаєві ще багато снарядів

За допомогою звернулися до надзвичайників

Цей материал також доступний

Під час обстрілів Миколаєва снаряди прилітали і на цвинтарі, а станом на сьогодні найбільше вибухонебезпечних знахідок виявляють досі на Балабанівському та Мішковському кладовищах. Про це кореспондентам “Суспільного” розповіли представники комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба”.

“Ми звернулись до міністерства надзвичайних ситуацій з проханням, щоб вони розмінували і провели обстеження наших кладовищ, але через те що, наприклад, це кладовище 160-200 гектарів, то це на 100 відсотків зробити неможливо”, — розповів заступник директора підприємства Дмитро Прилуцький.

Найбільше вибухонебезпечних предметів досі знаходять на Мішковському та Балабанівському кладовищах.

“Наші співробітники щодня прибирають, щодня буквально знаходять якісь предмети, які є небезпечними. Ми викликаємо співробітників ДСНС вони оглядають, вилучають, не лишають на місці, забирають це все”, — сказав директор КП Сергій Веселега.

Пошкоджений обстрілами паркан на кладовищі
Пошкоджений обстрілами паркан на кладовищі

Співробітники комунального підприємства також обстежують кладовища, проте охопити самостійно великі площі не можуть.

“Як комунальне підприємство ми намагаємось прибирати, ми дивимось де можуть бути вибухонебезпечні предмети. Але в середині секторів ми не можемо прибирати, ми не можемо кожну могилу подивитись, тому людям потрібно бути дуже уважними і обережними, коли вони почнуть тут прибирати на поминальні дні”, — говорить Дмитро Прилуцький.

Миколаївець Юрій приїхав на Мішковське кладовище власним транспортом. Чоловік говорить, про небезпеку знає та намагається бути обережним.

“Страшно, там під ноги дивись не дивись, але у бурʼяні можна чогось не побачити. Я два роки тут не був, тому хоча б раз треба прийти навести лад”, — сказав Юрій.

За словами директора комунального підприємства Сергія Веселеги, всі 14 кладовищ Миколаївської громади відкриті для відвідування щодня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button