Пригоди

Банк судиться з «Нібулоном» через борг за кредитом в майже $4 мільйона

Кредит видавали на рік в серпні 2021 року

Цей материал також доступний

«МТБ Банк» звернувся з позовом до Господарського суду Миколаївської області через заборгованість компанії «Нібулон» за кредитом на суму майже 150 мільйонів гривень. Як повідомляють «НикВести», про це йдеться у рішенні Господарського суду Миколаївської області.

Так, 13 серпня 2021 року банк надав компанії грошові кошти у вигляді поновлюваної кредитної лінії з лімітом заборгованості 3,9 мільйона доларів США на строк до 12 серпня 2022 року включно зі сплатою за користування кредитом 6,5% річних, комісії, пені та штрафів, інших платежів, які будуть нараховані відповідно до умов укладеного кредитного договору.

«Нібулон» взяв цей кредит під заставу 56 автомобілів та 31 одиниці обладнання. Проте не виконав договірні зобов‘язання, зокрема вчасно не повернув кредитні кошти та допустив заборгованість.

Відповідно до умов договору, банк має право здійснювати контроль за наявністю та станом заставного майна, а «Нібулон» мав забезпечити банку умови для проведення таких перевірок.

У рішенні суду зазначається, що банк протягом листопада — грудня 2022 року тричі звертався до «Нібулону» з вимогами надати інформацію про заставне майно та щодо проведення перевірки його стану. Проте підприємство фактично проігнорувало запити банку. 16 грудня Господарський суд Миколаївської області прийняв до розгляду позовну заяву «МТБ Банку» та відкрив провадження у справі щодо стягнення боргу кредиту з ТОВ СП «Нібулон».

«Відповідачем реальний дій, спрямованих на надання предметів застави для перевірки не здійснено, заставні транспортні засоби у вказаний у повідомленні термін та адресу не доставлено, інформація щодо місцезнаходження заставного обладнання позивачу не надана. Все вищезазначене характеризує негативну поведінку відповідача (ТОВ СП «Нібулон», – прим.) у господарських правовідносинах. Існування таких обставин підтверджує об’єктивні причини для позивача вважати, що заставне майно втрачено (повністю або частково) чи пошкоджено, та у свою чергу, створює загрозу забепечення виконання зобов’язань за кредитним договором та погашення кредитнох заборгованості за рахунок заставного майна, а невжиття заходфів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду, адже виконання такого рішення полягатиме саме у виконанні відповідачем грошових зобов’язань перед позивачем», – йдеться у рішенні господарського суду.

Загальна ціна позову складає 149 мільйонів 160 тисяч 977,47 гривні. Враховуючи суму судового збору, банк вимагає стягнути з «Нібулона» 150 мільйонів 29 тисяч 327,47 гривні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button