Суспільство

Олександр Сєнкевич назвав "тупим" питання миколаївців про прісну воду в кранах

"Коли вона буде, ви це відчуєте на смак", - каже мер, вочевидь, пропонуючи людям щоденно пробувати на смак воду, яку не можна вживати

Цей материал також доступний

Під час свого прямого ефіру в соцмережах, що відбувся 27 березня 2023 року, мер міста Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що вважає тупими запитання містян щодо термінів появи в їх кранах питної води:

– Які питання я називаю тупими: ті, відповідь на які очевидна… Ну, наприклад: всі ми знаємо, що сьогодні в місті ж проблеми з водою. Сьогодні в нас з кранів тече на та вода, не тої якості, до якої ми звикли до війни. Мене питають, коли буде чиста, питна вода. Коли скінчиться війна, друзі. Просто питання… Відповідь очевидна. Якби ми мали можливість включити… Це питання вирішується на рівні міського голови, голови ОВА, офісу Президента, міжнародних організацій; ООН цим питанням займається. Невже ви думаєте, що якісь люди, наприклад, міський голова, може перекрити кран і сказати: “Я воду не пущу”?

Я вам ще скажу, щоб ви не ставили це питання. Сьогодні у нас, навіть якщо з’явиться вода нормальної якості, ніхто не анонсуватиме це… Коли вона буде, ви це відчуєте на смак. Більше нічого Вам не можу сказати”.

А от щодо претензії, чому городяни мають платити за технічну воду, мер зазначив, що у пунктах видачі питної води її можна отримати безкоштовно, проте всі станції очищення, які передають міжнародні спонсори, встановлюють за рахунок міського бюджету. А воду, яка йде з крана, можна не використати і не платити за неї, але якщо все ж таки використовувати, то, звісно, за неї треба платити.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button