Суспільство

Для тих, хто втратив житло: Миколаївщина отримала 500 модульних будинків від ЄС

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини продовжує сприяти реалізації проєкту Єврокомісії з облаштування мобільних будинків для переселенців у Миколаївській та Херсонській областях. На Миколаївщину доправили 500 таких будинків, на Херсонщину – 600.

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Перші вантажі вже відправили п’ятьом громадам Миколаївщини: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігурівській та Первомайській. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців.

— Здебільшого їх встановлюватимуть на власних присадибних земельних ділянках громадян на період відновлення пошкодженого або зруйнованого майна. Також розглядається питання облаштування «пунктів незламності» в громадських місцях, – зазначив омбудсман.

За його словами, такі мобільні будинки можна адаптувати як для теплої, так і для холодної погоди. Вони є багатофункціональними: конструкції дозволяють переобладнати їх у більші модулі й застосовувати як спільні кухні, дитячі зони, медичні кабінети, гуманітарні пункти тощо. До будинків додатково надають ліжка з матрацами, постільну білизну та електрообігрівачі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button