ПригодиСуспільство

Збитки енергетичного комплексу Миколаївщини від війни оцінюють у 1,2 млрд гривень

Для того, аби повністю відновити енергосистему області необхідно розробити надійні схеми постачання електроенергії

Цей материал також доступний

Станом на 23 березня енергопостачання відновлено в усіх населених пунктах Миколаївської області, окрім двох зруйнованих сіл, де наразі немає жителів, а збитки енергетичного комплексу Миколаївщини оцінюються приблизно в 1,2 мільярда гривень.

Про це повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час зустрічі у Миколаєві з міністром енергетики України Германом Галущенком, передає “Суспільне”. Віталій Кім сказав, що підтримка області, що потерпала від ворожих обстрілів, від державних органів влади відчувалась протягом всього року.

“Наша область була однією з найкращих з відновлення завдяки співпраці ОВА, міністерства та обленерго. Ви самі бачите, скільки було отримано допомоги для того, щоб ми могли в найкоротший термін відновитися”, — пояснив Кім.

Зі слів голови ОВА, наразі відновлено енергопостачання в усіх населених пунктах області, окрім двох зруйнованих, в яких немає жителів. Якщо люди туди повертатимуться, відремонтують пошкоджені електромережі.

“Тобто на сто відсотків проведено електропостачання по області, місяць назад вже поновили”, — каже Віталій Кім.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, відповідно до оцінки Світового банку, загальні збитки України від військової агресії становлять 411 млрд грн, із них 11 відсотків, тобто понад 40 мільярдів, — втрати в енергетичній сфері держави.

“Це зараз оцінили ті збитки, які завданні енергетичному сектору. Враховуючи те, що обстріли продовжуються, я думаю, що ця цифра буде більшою”, — сказав Галущенко.

Збитки енергетичного комплексу Миколаївщини, за словами Віталія Кіма, оцінюються приблизно в 1,2 мільярда гривень.

Для того, аби повністю відновити енергосистему області необхідно розробити надійні схеми постачання електроенергії, розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Погодинних відключень світла, як взимку, вже не буде, про планові відключення повідомлятимуть завчасно.

“Безумовно, будуть ще ремонти. Це будуть планові роботи. Про них буде заздалегідь повідомлено. Імпорт зараз мінімальний, бо в ньому немає потреби. Сьогодні генерація виробляє сто відсотків потреб електроенергії для споживання. Навіть більше, ми маємо відповідний резерв в системі і у нас проблем з точки зору генерації зараз не існує”, — пояснив міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button