Суспільство

"Миколаївпастранс" планує збільшити кількість автобусів на міських маршрутах

Серед іншого, 14 березня до Миколаєва приїхали три автобуси Mercedes Citaro

Цей материал також доступний

Станом на 21 березня у Миколаєві щоденно на лінії виїжджають 20 автобусів комунального підприємства “Миколаївпастранс” – це і звичні для містян “зелені автобуси” і техніка, яку місту надали партнери з-за кордону.  До кінця 2023 року парк підприємства планують поповнити новим транспортом, про що директор КП “Миколаївпастранс” Олексій Ушаков розповів кореспондентам “Суспільного”.

Серед іншого, 14 березня до Миколаєва приїхали три автобуси Mercedes Citaro, які надали німецькі партнери.

“Автобуси великої місткості. Один такий автобус має 48 місць для сидіння і може перевозити близько 150 пасажирів. Для Миколаєва транспорт обійшовся безкоштовно. В процесі передачі брали участь декілька благодійних організацій”, — розповів директор комунального підприємства.

Автобуси вживані, каже Олексій Ушаков, але їхній стан є задовільним. Відбуваються перевірки технічного стану.

“Спочатку визначаємось щодо необхідності ремонту, перед офіційним оформленням в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ. Вважаю, що до кінця березня зможемо поставити на облік і випустити на лінії”, — сказав Олексій Ушаков.

За словами директора “Миколаївпастрансу,” на підприємстві є нестача водіїв.

“На початок повномасштабної військової агресії Росії проти України в нас працювали 55 водіїв. Частина з них виїхала з міста, частина — призвана до лав ЗСУ, а більшість залишилась з нами, яка й працює. Сьогодні працює 40 водіїв, плануємо набрати ще десять”, — розповів Олексій Ушаков.

У 2022 році, каже директор підприємства, транспорт “Миколаївпастрансу” виконував різні завдання.

“Ми передали п’ять одиниць автотехніки для потреб ЗСУ. Займались евакуацією населення майже до кінця 2022 року. На весну 2023-го такої потреби немає. Програма закінчена і наразі лише обслуговуємо містян на маршрутах міста”, — сказав Олексій Ушаков.

У порівнянні з 2022 роком, сказав керівник “Миколаївпастрансу”, кількість пасажирів збільшилась і продовжує збільшуватись.

“За раніше оприлюдненими даними, з міста, після початку агресії, виїхала майже половина жителів. Зараз повертаються миколаївці до своїх домівок. Також до Миколаєва приїжджають жителі Херсонської області, з міста Херсон, які страждають від бомбардувань та ракетних атак з боку рф”, — розповів Олексій Ушаков.

Проблему із перевезенням у пікові години, за словами Ушакова, намагаються вирішити:

“Подовжили час окремих маршрутів. Вже пустили більш місткий транспорт. Моніторимо ситуацію. Будемо розробляти такі графіки, щоб додати автобуси на маршрути в години пік”.

Оновлення рухомого складу продовжиться протягом 2023 року.

“Ми ведемо перемовини з іноземними партнерами щодо постачання до Миколаєва ще певної кількості транспорту. Відновили роботу з Європейським інвестиційним банком щодо нашого проєкту з закупівлі нових автобусів. Вважаю, що до кінця 2023 року зможемо здійснити процедуру закупівлі і містяни побачать в місті нові автобуси”, — сказав Олексій Ушаков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button