Пригоди

Для хакерських атак росіяни використовують торент-трекери, – Держспецзв’язку

Хакери троянізують установчі файли й розміщують їх на торент-трекерах

Цей материал також доступний

Завантаження зламаного програмного забезпечення може надати спецслужбам рф доступ до комп’ютера, про що йдеться в звіті Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

«Зазвичай таке (зламане – ред.) програмне забезпечення розповсюджується за допомогою торент-трекерів, чим активно користуються зловмисники, в тому числі російські спецслужби, які додають до зламаного ПЗ шкідливий код», – застерігає прес-служба Держспецзв’язку.

Як пояснюють у Держспецзв’язку, хакери троянізують установчі файли й розміщують їх у безкоштовному доступі на торент-трекерах, а під час установки такої програми на комп’ютері вони можуть отримати доступ до його вмісту.

«У багатьох пострадянських країнах системні адміністратори й досі використовують неліцензійне програмне забезпечення (в тому числі операційні системи) в установах та компаніях різних форм власності, що розповсюджується за допомогою торент-трекерів. Встановлюючи зламане ПЗ із торентів, вони фактично надають доступ російським спецслужбам до вмісту робочих машин», – йдеться в повідомленні Держспецзв’язку.

Особливо небезпечним у відомстві називають використання зламаних операційних систем.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button