Пригоди

Міжнародний суд: путін з його уповноваженою мають відповісти за воєнні злочини

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії володимира путіна у зв’язку із ситуацією в Україні, – передає “Європейська правда”.

“17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордери на арешт путіна та марії олексіївни львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини. путіна та львову-бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до російської федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Палата досудового провадження ІІ на підставі клопотань Прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен з підозрюваних несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до російської федерації, що завдало шкоди українським дітям”, – підкреслюють у виданні.

Палата зазначає, що вважає ордери на арешт таємними “з метою захисту потерпілих і свідків, а також з метою забезпечення розслідування”.

“Тим не менш, беручи до уваги, що поведінка, про яку йдеться в цій ситуації, ймовірно, триває, і що поінформованість громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів, Палата вважає, що в інтересах правосуддя – уповноважити Секретаріат оприлюднити наявність ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видані ордери, і міри відповідальності, встановлені Палатою”, – оголосив виконувач обов’язків президента МКС Петро Гофманський.

Вищезазначені ордери на арешт були видані на підставі клопотань, поданих прокуратурою 22 лютого 2023 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button