СуспільствоТема дня

Зруйнують і побудують заново: на місці ПК "Корабельний" може з'явитися кілька будівель

Можливо, з палацем культури в Корабельному районі реконструкцією не обійдеться

Цей материал також доступний

Значно пошкоджений через обстріл росіянами палац культури «Корабельний» (розташований по пр. Богоявленському, 328), можливо, відбудують заново. Про це на брифінгу 16 березня 2023 року розповів начальник управління з питань культури і охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Юрій Любаров:

– Найбільших руйнувань зазнав міський палац культури «Корабельний». Він був зруйнований в липні минулого року. Майже не залишилось глядацької зали, фасадна будівля зазнала руйнувань. І, можливо, після закінчення війни він буде не тільки реконструйований, а повністю знесений і побудований новий палац культури. Про це йде зараз мова із закордонними донорами.

Нагадаємо, ми писали:
Італійці створили концепт відбудови палацу культури “Корабельний”

“На всіх перемовинах цей палац культури в нас є в перших пропозиціях. І навіть вже італійськими архітекторами було зроблено переддизайн того, що там може бути. Це може бути великий культурний комплекс, який буде складатися з декількох будівель”, – каже Юрій Любаров.

“Сьогодні ПК “Корабельний” зруйнований на 80%”, – зазначали нещодавна в Миколаївській міськраді.

ДК Корабельный
ПК “Корабельний” (січень 2023 року)

Щодо інших пошкоджених російськими обстрілами будинків культури, за словами Юрія Любарова, пошкодження можна ліквідувати поточними та капітальними ремонтами.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button