СуспільствоТема дня

Миколаївці заборгували «облтеплоенерго» 365,3 млн гривень

Підприємство просить містян за можливості гасити борги за послуги

Цей материал також доступний

Станом на березень мешканці міста заборгували «Миколаївоблтеплоенерго» за тепло 365,3 мільйона гривень, про що йдеться у сюжеті телекомпанії «МАРТ.

«На сьогодні заборгованість споживачів перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» складає 365,3 млн гривень.

Показник оплати за цей опалювальний сезон становить 58%», — зазначає начальниця служби збуту енергії підприємства Валентина Карєва.

Одразу ж після завершення цього опалювального сезону «Миколаївоблтеплоенерго» почне готуватися до наступного. Працівники мають перевірити котельні і теплові мережі, замінити лічильники, встановити на житлових будинках додаткове обладнання для зчитування інформації та розрахуватись за енергоносії. Усе це потребує чималих фінансів. Наразі «Миколаївоблтеплоенерго» проводить претензійно-позовну роботу та інформує абонентів про необхідність сплатити борг.

«Претензійна робота передбачає інформування абонентів шляхом надсилання письмових претензій, сповіщення в телефонному режимі методом автоматичного обдзвону, рознесення листів, вимог, повідомлень або інших документів за адресами споживачів. Крім цього, про заборгованість повідомляють у месенджерах та у форматі смс-повідомлень», — розповіли на підприємстві.

Якщо споживач не має змоги одразу внести повну суму, підприємство йде на зустріч і може реструктуризувати борг, тобто розбити його на кілька платежів.

«На нашому підприємстві індивідуальний підхід до кожного абонента, адже причини, через які існує заборгованість, у кожного різні. Є загальний порядок укладення договорів, це, як правило, оплата першого внеску при укладанні договору і термін дії договору до шести місяців. Якщо абоненту важко матеріально виконати такі умови, він має право звернутися до керівництва підприємства. Зважаючи на доходи людини та враховуючи інші фактори, ухвалюється рішення, на яких умовах і на який термін укладати договір реструктуризації», — пояснила Валентина Карєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button