ІсторіяПолітикаСуспільство

Зеленський відповів на петицію про перейменування Росії на Московію

"Питання вимагає ретельного опрацювання"

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати назву “Росія” на “Московію” та замінити терміни “російську” на “московську”, а “Російську Федерацію” – на “Московську федерацію”.

Автор петиції, яка набрала понад 25 тис. підписів, зазначає, що “історичною назвою Росії є Московія”.

“Ця назва вживалася в європейських та деяких азіатських мовах. На багатьох історичних картах XVI-XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва”, – йдеться в петиції.

Автор звернення зазначає, що ” Росія існує лише 301 рік ” – з 22 жовтня 1721 року, коли московський цар Петро проголосив Московське царство ” Російською імперією”.

У своїй відповіді Володимир Зеленський зазначив, що “зачеплене в петиції питання вимагає ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки”.

Зеленський також повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням разом із науковими установами комплексно опрацювати це питання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button