Пригоди

"Миколаївоблтеплоенерго" закликав відповідально підготувати системи опалення в будинках у міжсезонні

Цьогоріч ситуація ускладнювалася ще й аварійними/плановими відключеннями електроенергії

Цей материал також доступний

Керуючі компанії, ЖЕКи та ОСББ повинні з повною відповідальністю поставитися до функціонування внутрішньобудинкових систем опалення в наступному опалювальному періоді та належним чином підготувати їх в міжсезоння, повідомляє «Миколаївоблтеплоенерго».

«В міжопалювальний сезон у 2022 році велика кількість балансоутримучів не виконали обов´язкові роботи з підготовки будинкових систем (гідравлічні випробування, ревізія та ремонт обладнання). Це призвело до численних аварій з витоком теплоносія в будинках та скарг населення. Однак, варто розуміти, що відсутність підготовки до опалювального сезону та незадовільна експлуатація системи опалення спричиняє нерівномірний перерозподіл теплоносія по стояках опалення з відповідним перекосом по температурі внутрішнього повітря в квартирах – десь холодно, а десь жарко. До того, ж цьогоріч ситуація ускладнювалася ще й аварійними/плановими відключеннями електроенергії, спричиненими обстрілами рф об’єктів енергопостачання, і в тих будинках, де не було належної підготовки – ситуація була відповідною. Тож ми закликаємо поставитися серйозно до цього і зробити все зі свого боку, аби наступний період пройшов м’яко та безаварійно, підготовка до сезону має початися одразу ж після завершення постачання теплової енергії жителям», – наголошує директор підприємства Микола Логвінов.

Зауважимо, в системи опалення будинків наразі надходить вода з джерела тепла, де її підготовлюють до нормованої якості. Тимчасова відсутність в місті централізованого водопостачання води питної якості унеможливило роботу існуючого обладнання котелень, тому підприємством в міжопалювальний період 2022 р. на джерелах теплової енергії було встановлено додаткові сучасні установки хімводопідготовки та обладнано свердловини. Завдяки цьому в будинкові системи з теплової мережі в поточному опалювальному сезоні надходив теплоносій з нормованою для теплопостачання якістю води. Ця вода спеціально підфарбована у зелений колір для унеможливлення її використання в побутових цілях.

«Враховуючи ситуацію, що склалася в місті з централізованим водопостачанням, по закінченню опалювального сезону для проведення гідравлічних випробувань будинкових систем опалення слід використати хімічно підготовлений теплоносій, який на даний час циркулює в системах теплоспоживання. По завершенню теплопостачання будинкові системи повинні буди відключені та залишитись заповненими теплоносієм з подальшим використанням цієї води для проведення гідравлічних випробувань, які варто виконати в найкоротший термін після закінчення опалювального періоду», – акцентують у службі теплових мереж ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Крім того, підприємством за результатами перевірки роботи систем споживачів в опалювальний період 2022-2023 рр. вже розробляються рекомендації з підготовки систем та покращення теплопостачання і будуть невідкладно надані у вигляді приписів керуючим та обслуговуючим компаніям, ОСББ (з якими ситуація щороку стає все більш напруженою) та юридичним особам.

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» завжди готове надати консультацію щодо проведення робіт на внутрішньобудинкових системах, а також, одразу по завершенню опалювального періоду 2022-2023 рр. приступити до прийняття гідравлічних випробувань систем.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button