Суспільство

Ухвалено програму з компенсації ремонту мереж водопостачання в багатоповерхівках миколаївців

Взяти участь можуть ОСББ та управляючі компанії

Цей материал також доступний

9 березня 2023 року на сесії Миколаївська міська рада ухвалила програму з відшкодування витрат на відновлення внутрішньобудинкових мереж водопостачання співвласникам багатоквартирних будинків м. Миколаєва на 2023-2024 роки.

Програма передбачає часткову компенсацію вартості поточних ремонтів мереж водопостачання у багатоповерхівках. Взяти участь можуть ОСББ та управляючі компанії. Кошти повертатимуть за ремонтні роботи, виконані в період дії програми (2023-2024 роки), – повідомляє прес-служба міськради. Йдеться лише про мережі, розташовані в підвалах багатоповерхівок.

Часткова компенсація складатиме 50% від загальної вартості виконаних робіт та витрачених матеріалів, однак, не більше 150 тисяч гривень.

При департаменті житлово-комунального господарства створять комісію, до якої увійдуть профільні фахівці та представники громадськості. Комісія прийматиме рішення про виплату компенсації, виходячи з наданих документів.

Найбільш гостро проблема із заміною мереж водопостачання стоїть для 1500 будинків у Миколаєві. Такі цифри оприлюднено в програмі. При цьому відзначається, що 80% багатоквартирного житлового фонду міста потребують ремонту водопровідних мереж через їх значну зношеність.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button