СуспільствоТема дня

8 березня під час війни: думки жінок і ціни на квіти в Корабельному районі

Місцеві мешканки висловилися щодо питання, чи залишати 8 березня вихідним днем

Цей материал також доступний

8 березня, проголошене Генеральною Асамблеєю ООН у 1975 році Міжнародним днем прав жінок і миру, – зазвичай, один із найяскравіших днів у році: стільки щасливих гарних жінок можна було побачити в це свято на вулицях міста… Але тепер, відпочатку повномасшабного вторгнення військ рф в Україну, все відчувається та усвідомлюється зовсім інакше…

Між тим, душа не може страждати безперервно. І жінкам, незважаючи на страшну реальність, все одно хочеться святкової уваги від коханих чоловіків, а ті, зі свого боку, намагаються подарувати своїм красуням те, що зігріє їх серце. Один з майже безпрограшних варіантів – це квіти: вони створюють радісний настрій, дають привід посміхнутися, змушують згадати про прекрасне…

Кореспондентка “Корабелів.Інфо” дивилася, скільки коштувала ця чарівна краса в точках продажу квітів в Корабельному районі Миколаєва вчора, напередодні “жіночого дня”, і саме сьогодні, 8 березня. Треба зазначити, що ціни звідучора майже не змінилися, тільки сьогодні відкрилося багато додаткових маленьких (стихійних) точок продажу квітів.

Прикраса весни – тюльпани – коштують від 45 (домашні на стихійному риночку біля “АТБ” по пр. Богоявленському, 342/5) до 70 грн.

автор фото до цього матеріалу – Вікторія Чайка

Квіти в вазонах коштують від 95 грн (маленькі кімнатні рослини) до кількох сотен. Хризантеми – від 65 до 150 грн за гілочку.

Чоловікам, чиї жінки обожнють троянди, доводиться розщедритися, сплативши за них від 70 до 200 грн за штуку. А орхідеї в цьому році коштують по  420 – 680 грн.

Також пропонується дуже багато “збірних” букетів з різних квітів, за них просять від 250 до 700 грн.

Ось такі маленькі букетики “польових” квіточок сьогодні продавали від 150 до 300 грн

Сподіваємося, кожна жінка отримає сьогодні свою крапельку щастя – будуть це квіти, чи щось інше. Ми бажаємо всім провести цей день, як і наступні дні, – будучи в оточенні кохання, з надією на швидке покращення ситуації в країні та з вірою у найскорішу перемогу неньки-України над ворогами!

Що ж стосується вже який рік “підвішеного” в нашій країні питання щодо святкування 8 березня… Роздуми про те, чи варто відмінити свято саме в цей день, ще довго будуть ятрити українців.

А поки ми (як і додаток “Дія” по всій країні) провели опитування серед мешканців Корабельного району, з’ясовуючи їх думку, чи треба залишати 8 березня в подальшому вихідним днем, чи зробити робочим (без відміни самого свята).

Серед опитаних нами жінок, як і в цілому по країні, більша частина (60%) – за те, щоб 8 березня залишався надалі вихідним днем. Інші голоси розподілилися між бажанням, аби цей день був робочим (30% респондентів) та тими, хто поки не може визначитися з відповіддю на це питання.

Наприклад, таку думку має 28-річна мешканка Корабельного району:

“Я багато думала, і поки відповіді не маю. З одного боку, це свято, і хотілося провести його в своє задоволення. А з іншого – війна, свята не відчувається, і краще відволіктися на робочі моменти”.

А ось як вважає 70-річна жіночка:

“Потрібно робити віхідний, бо це свято. В нас і так багато забрали за цей рік, хай хоч трохи чарівності залишиться”.

Нагадаємо, ми писали про цей день у минулих роках:

8 березня 2022 року зовсім не було схоже на свято – це був один з перших днів повномасштабної війни, найстрашніших та найболючих, коли мешканці Корабельного району оплакували загиблих напередодні при бомбардуванні російськими військами мікрорайону Балабанівка…

Читайте також: Напередодні 8 березня 2023 року в Миколаєві подякували захисницям України (відео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button