В Україні для відновлення інфраструктури в прифронтових регіонах створили нове Агентство

Новостворене Агентство відновлення та розвитку України візьметься за відновлення зруйнованої внаслідок російського вторгнення інфраструктури у 11 регіонах, зокрема в Миколаївській області.

Сьогодні презентували Агентство відновлення на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Про це за підсумками презентації Агентства на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України повідомив голова Агентства Мустафа Найєм у своєму телеграмі.

— Місцева влада може залучити Агентство до реалізації проєкту на будь-якій стадії. Ми можемо сприяти реалізації відбудови, яку вже розпочато, або взятись за реалізацію проєкту від початку до кінця, «під ключ». При цьому ініціювання проєктів відновлення залишається за місцевою владою, – зазначив Мустафа Найєм.

Місцева влада може залучити Агентство до реалізації проєкту на будь-якій стадії. Ми можемо сприяти реалізації відбудови, яку вже розпочато, або взятись за реалізацію проєкту від початку до кінця, “під ключ”. При цьому ініціювання проєктів відновлення залишається за місцевою владою.

У 2023 році наш фокус – на відновленні енергетичної інфраструктури, доріг та мостів, житла і об’єктів соціальної інфраструктури в 11 регіонах: це Чернігівська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська та Київська області. Далі розширимо географію на всю країну.

Місцева влада краще розуміє, які об’єкти потрібно відновити в першу чергу. Тому ми закликаємо представників місцевого самоврядування вже подавати дані про потреби у відбудові до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Презентувати портфель перших проєктів Агентства ми плануємо вже цієї весни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button