Спорт

Ольга Харлан здобула свою 29-ту медаль на етапі Кубка світу

Це сьоме срібло у кар'єрі української фехтувальниці

Цей материал також доступний

Миколаївська спортсменка, шаблістка Ольга Харлан здобула «срібло» на етапі Кубка світу «Coupe Acropolis 2023», що відбувся 4 березня в Афінах. Це 29 медаль Кубка світу і 7 срібло у кар’єрі української фехтувальниці, повідомляє Національна федерація фехтування України.

“Від початку дня наша олімпійська чемпіонка була просто нестримною на доріжці, не залишаючи жодних шансів суперницям. Останні два поєдинки виявилися значно напруженішими й завершилися з різницею в один удар: півфінальний проти господарки турніру Теодори Гунтури на користь Харлан, фінальний – на користь її суперниці – угорки Катінки Шугар Баттай”, – зазначили в федерації.

Ольга Харлан
Ольга Харлан в Афінах на чемпіонаті світу з шаблі

Ольга розпочала виступи в основній сітці з впевненої перемоги над віцечемпіонкою світу серед юніорок в командних змаганнях-2021 та бронзовою медалісткою кадетської світової першості в індивідуальному заліку-2018 американкою Алексіс Англейд (15:8). У поєдинку за вхід у Топ-16 проти срібної медалістки останньої Олімпіади в команді досвідченої француженки Сесілії Бердер, відірвавшись на три удари ще до перерви (8:5), наша шаблістка перемогу вже не віддала (15:7).

В 1/8 наша титулована спортсменка одразу показала, хто на доріжці господар, повівши 7:1, у поєдинку з італійкою Елоізою Пассаро (15:9), якій зауважимо, у попередньому раунді вдалося змусити скласти зброю бронзову медалістку останнього чемпіонату Європи Сару Бальзер з Франції (15:10).

Нічого не змогла протиставити українці і суперниця у чвертьфіналі – чинна чемпіонка світу в команді Ліза Пустай. Оговтатися після холодного душу на початку (7:1), угорка так і не змогла (15:4).

У півфіналі Ользі протистояла господарка доріжки, бронзова медалістка чемпіонату світу-2019, дев’ятий номер світового рейтингу FIE Теодора Гунтура. Грецькій шаблістці за підтримки трибун вдалося реабілітуватися за провальний початок, коли вона «летіла» 0:6. А після перерви поступаючись 8:13, а потім і 11:14, вона зуміла зрівняти рахунок 14:14. Проте останнє слово залишилося за Харлан!

Фінальний поєдинок розпочався під диктовку суперниці Катінки Шугар Баттаі (0:2). Проте наша шаблістка досить швидко перехопила ініціативу (4:2). У другій трихвилинці 19-річна угорська спортсменка, яка до того жодного разу не сходила на п’єдестал Кубка світу в особистій першості, кілька разів відривалася від Ольги на два-три удари, востаннє це було за рахунку 11:14. Проте українка змогла відновити статус-кво (14:14). Але в заключній фразі загорілася лише одна лампа – суперниці (14:15).

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button