Пригоди

"Окупанти готуються", - ОК "Південь" попередили про загрозу точкових ракетних атак

Громадян закликають не нехтувати сигналами тривоги

Цей материал також доступний

Окупанти продовжують готуватися до можливих ракетних атак по Україні, втім, швидше за все, будуть точкові удари, а не масові обстріли. Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що кількість ракетоносіїв на бойовому чергуванні у Чорному морі, зокрема і присутність підводних, говорить про підготовку ворога до ракетної атаки.

“Якою вона буде – це вже залежить від тої тактики, яку обере командування ворога. Тому що вони вже зрозуміли, що масовані атаки – це не той результат, на який очікують. Це великі витрати і мала віддача. Тому, скоріш за все, вони використовуватимуть точкові атаки так, як це було по Кременчуцькому району”, – сказала Гуменюк.

Речниця пояснила, що у разі точкових атак ворог підіймає у повітря авіацію, а також тримає напоготові ракетоносії у морі. Таким чином окупанти намагаються заплутати українську протиповітряну оборону, відволікаючи увагу.

Наталія Гуменюк попередила українців про можливі ракетні пуски та закликала не нехтувати сигналами тривоги.

За даними речника Одеської ОВА Сергія Братчука, вранці 5 березня окупанти вивели у Чорне море 2 надводних і 2 підводних судна-носії крилатих ракет. Можливий загальний залп до 24 “калібрів”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button