Суспільство

Водоканал зараз має шість варіантів створення нового джерела постачання питної води в Миколаїв

Їх обрахунок робить французька компанія

Цей материал також доступний

МКП “Миколаївводоканал” має 6 варіантів облаштування нового місця водозабору. Після реалізації проєкту місто отримає резервне джерело питної води. Про це на брифінгу 3 березня 2023 року розповів генеральний директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

«Пошук і будівництво нового водозабору потребують значних капіталовкладень. Таких коштів ми не маємо в державі та в міському бюджеті. Для цього нам потрібні донорські кошти чи від урядів інших держав, міжнародних фінансованих установ. Без техніко-економічного обґрунтування ці кошти знайти неможливо.

Завдяки Європейському інвестиційному банку, з яким співпрацюємо більше десяти років, отримали грант, щоб підготувати це техніко-економічне обґрунтування. Визначили підрядника – французьку компанію «Іджис», – зазначив Дуденко.

За його словами, цим питанням займаються з минулого року.

«Вже є декілька пропозицій і зараз опрацьовуються ще варіанти – на сьогодні їх шість. Десь через тиждень-два вони будуть представлені як для нас, для водоканалу, так і для міста. Хочу зазначити, що тут є дві ключові цифри для прийняття рішення. По-перше, це інвестиційні витрати для того, щоб облаштувати новий водозабір, а також друга цифра – скільки буде коштувати один кубічний метр для мешканців Миколаєва. Це дві такі реперні точки, над яким працює компанія «Іджис» і їм поставлено таке питання. Думаю, що коли ця інформація надійде, то ми також вам більш детально розповімо: який буде вибір, на що ми будемо робити акцент, коли будемо забезпечувати місто резервним джерелом води», – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button