Пригоди

Спецназ миколаївської поліції у Дніпрі взяв участь у затриманні банди, яка видавала себе за тероборону

Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі

Цей материал також доступний

У Дніпрі затримали групу розбійників, яка видавала себе за військовослужбовців, про що повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції.

“У березні 2022 року на двох мешканців Дніпра скоїли розбійний напад: зловмисники видавали себе за представників одного із військових формувань. Для припинення діяльності зловмисників залучили сили Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Правоохоронці з’ясували, що до складу групи входило семеро цивільних осіб, усі вони – місцеві мешканці. Зловмисники, одягнені у елементи військового однострою, увірвалися до помешкання двох потерпілих і, застосовуючи фізичне насилля, почали вимагати у них гроші та інші цінності. Не досягнувши бажаного результату, спільники насильно вивезли потерпілих у гараж, де під погрозами катувань та фізичної розправи продовжили вимагати гроші”, – йдеться у повідомленні.

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора оперативники внутрішньої безпеки поліції спільно із працівниками ДБР, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ та поліції особливого призначення ГУНП у Миколаївській області провели у фігурантів більше 20 санкціонованих обшуків.

Наразі всім учасників групи вже оголошено про підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання). Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що у березні 2022 року семеро мешканців Дніпра вдерлися до житла потерпілих, виламавши двері. Розбійники представилися тероборонівцями. Підозрювані почали бити мешканців квартири і проводити незаконний обшук, вимагаючи 2 тисячі доларів США, інакше вони погрожували завдати тілесних ушкоджень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button