Пригоди

Зайняли псевдопосади на Миколаївщині: за колабораціонізм судитимуть чотирьох мешканок Снігурівки

Їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо чотирьох мешканок Снігурівки за фактом колабораційної діяльності, про що повідомляє прес-служба прокуратури.

Слідством встановлено, що жінки віком від 56 до 67 років добровільно погодилися на співпрацю з державою-агресором та обійняли посади в незаконних органах влади на тимчасово окупованій території, а саме «керівника апарату Голови військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області», «начальника відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області», «головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області» та «начальника відділу житлово-комунального господарства військово-цивільної адміністрації Снігурівського району».

Підозрювані організовували роботу довірених відділів окупаційної адміністрації та здійснювали керівництво їх діяльністю; формували та передавали звітність про роботу зазначених відділів, пов’язаних з т. зв. соціальними виплатами; проводили обстеження зруйнованого майна та складали кошториси для подальшої передачі цих відомостей представникам держави-агресора; нараховували і видавали заробітну плату працівникам військово-цивільної адміністрації та місцевим жителям.

За свою роботу підозрювані одержували заробітну плату в рублях.

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button