ПригодиТема дня

Морпіх із Корабельного району у штаб-квартирі ООН розповів про своє перебування в полоні

"Три тисячі годин російського пекла", - так він описав цей досвід

Цей материал також доступний

Морський піхотинець 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського Артем Дибленко (колишній учень школи №43 у Корабельному районі) у складі делегації Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими взяв участь у засіданні в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, де на світовому рівні порушили питання порушень.

Як ідеться в повідомленні прес-служби 36-ї бригади, Україна представила ООН докази порушень державою-агресором міжнародного гуманітарного права. Українську делегацію очолював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. А на засіданні ООН виступили звільнені з російського полону Захисники України, правозахисники та представники громадських організацій родичів полонених бійців.

Кожен із промовців із трибуни ООН розповів про факти грубого, принизливого і злочинного поводження з українцями в російському полоні.

“Три тисячі годин російського пекла”, – так описав власну історію перебування в полоні держави-агресора захисник “Азовсталі” Артем Дибленко.

Нагадаємо, що Артем з 2014 року захищав Україну в зоні АТО, зокрема тримав оборону Донецького аеропорту разом з іншими кіборгами. На початку повномасштабного російського вторгнення вирушив на оборону Маріуполя в лавах 36-ї окремої бригади морської піхоти. У рядах захисників «Азовсталі» він захищав місто від загарбників.

У вересні 2022 року Артема разом з іншими Героями “Азовсталі” повернули додому з російського полону.

У жовтні 2022 року Артем Дибленко став повним кавалером ордена “За мужність”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button