Пригоди

Мобілізований із Тернополя загинув на Донеччині через два тижні після присяги

Мобілізований із Тернополя Богдан Покітко загинув на фронті менш ніж через місяць після отримання повістки. Згодом було оприлюднено подробиці мобілізації та проходження військової підготовки 33-річним українцем.

Їх висвітлила волонтерка Оксана Огородник у соцмережі, пише ТСН.

За її інформацією, чоловіка призвали у другій половині січня 2023 року “шляхом примусового вручення запрошення та доставки до ТЦК на зупинці громадського транспорту в м. Тернопіль”.

“Навчання бійця (у навчальній частині та на полігоні) – НЕ ПРОХОДИВ. Навчання поводженню зі зброєю – НЕ ПРОХОДИВ. (Розбір-збір АК і все). В армії – не служив”, – заявила Оксана Огородник.

Згодом прессекретар ТЦК Олена Велічанська в коментарі “Українській правді” повідомила, що територіальний центр комплектування проводить службову перевірку щодо встановлення відповідальних за підготовку та навчання особового складу.

За словами джерела, Богдан Покитко отримав повістку 18 січня, 31-го склав присягу, 12 лютого його перевели на нове місце проходження служби, де він загинув у бою 16 лютого.

“Наразі в Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої будуть встановлені особи, які відповідали за підготовку та навчання особового складу”, – зазначили там.

Загибель чоловіка назвали “не системним випадком”.

“Такий випадок, який стався із солдатом, не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їхнього життя та життя поруч”, – додали в ТЦК.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button