Пригоди

У Миколаєві суд відпустив під заставу ексчиновника Херсонської ОДА, який друкував агітматеріали для російських окупантів

Сума застави змусила 800 тисяч гривень

Цей материал також доступний

Центральний районний суд міста Миколаєва дозволив вийти під заставу у 800 тисяч гривень жителю Херсона, який працював на росіян, про що повідомляє видання “МОСТ” із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Йдеться про колишнього посадовця Херсонської ОДА Вадима Штепенка, якого 15 лютого його затримали в Херсоні співробітники СБУ за підозрою в державній зраді. Під час окупації Херсона він добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та здійснював господарську й інформаційну діяльність в інтересах рф. Компанія Штепенка захопила всі рекламні площі в місті, які до цього належали різним підприємцям.

“Приватне підприємство, що належало Штепенку, власник переоформив відповідно до російського законодавства і виконував контракти та замовлення незаконної адміністрації. На базі рекламної агенції Штепенка було організовано друк і розміщення рекламної агітаційної проросійської продукції в Херсоні”,– повідомляє видання.

За даними слідства, Штепенко виконував замовлення фейкової “ректорки ХДУ” Тетяни Томіліної з підготовки агітаційної літератури для проведення “референдуму” на території Херсонської області.

Пізно ввечері, 16 лютого, під час обрання запобіжного заходу миколаївський суддя відправив Штепенка в СІЗО, але передбачив можливість внесення застави в сумі 800 тисяч гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button