ПригодиТема дня

Житель Корабельного району, який тероризував свою матір, тепер попався на водінні "під наркотою"

Справа була в новорічний ранок

Цей материал також доступний

10 лютого 2023 року Корабельний районний суд міста Миколаєва завершив розгляд справи Віталія Сафронова, якого обвинувачували у водінні автомобіля в стані наркотичного сп’яніння.

Згідно з протоколом про адмінправопорушення, 1 січня 2023 року (о 10:10), у Корабельному районі м. Миколаєва, по вул. Океанівській, 26, водій керував транспортним засобом Daewoo Lanos-2 з ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: зіниці очей, які не реагують на світло; неприродна блідість обличчя; поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння в установленому законом порядку в медичному закладі відмовився.

Під час розгляду справи підозрюваний своєї провини не визнав і пояснив, що був зупинений співробітниками поліції безпідставно, з посиланням на профілактичні заходи – перевірки документів. Надалі співробітники поліції висунули підозру щодо його перебування у стані наркотичного сп’яніння. На його заперечення не реагували і вимагали пройти огляд у медичному закладі. Вказуючи на те, що він не вживав наркотичні речовини і не вважав себе винним, він відмовився від проходження такого огляду. Крім того, підозрюваний послався на те, що в салоні його автомобіля перебував його собака, якого він не міг залишити на місці зачиненим у салоні. Після того, як прибув його товариш і поспілкувався з ним і співробітниками поліції, він переконав його, що іншого виходу як пройти такий огляд немає. Однак, коли він прибув до медичного закладу з направленням, яке йому видав працівник поліції, у проходженні такого огляду йому нібито було відмовлено.

Як зазначив суд, небажання обвинуваченого пройти огляд через наявність у салоні його автомобіля собаки не звільняло його від виконання обов’язків, покладених на водія. Тим паче, з відео боді-камер, наданого поліцейськими, чітко видно пропозицію працівника поліції скористатись допомогою знайомого, яку обвинувачений проігнорував та не вжив інших заходів щодо забезпечення догляду за твариною іншою особою, щоб мати змогу пройти відповідний огляд. На думку суду, цей привід є вигаданим і не має вагомих підстав не виконувати обов’язки, покладені законодавцем на водія.

Відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду стану наркотичного сп’яніння в медичному закладі, тобто від проходження огляду відповідно до встановленого порядку, відповідно до диспозиції частини 1 статті 130 КУпАП, є окремим правопорушенням.

Зрештою, суд оштрафував Віталія Сафронова на 17 тисяч гривень і позбавив його права керування транспортними засобами терміном на рік.

Також з нього стягнули судовий збір у розмірі 536,8 гривень.

Варто зазначити, що 2020 року Віталія Сафронова намагалися притягнути до адмінвідповідальності за домашнє насильство над своєю матір’ю: він висловлювався нецензурною лайкою і словесно погрожував їй фізичною розправою. Але Сафронов кілька разів не з’являвся на судове засідання, і в підсумку справу закрили через закінчення строку накладення адміністративного стягнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button