Пригоди

Використовують хибні цілі: у ЗСУ розповіли деталі нічної ракетної атаки

Ворог намагається виснажувати українські сили протиповітряної оборони

Цей материал також доступний

Останнім часом російські окупанти дещо змінили свою тактику під час ракетних атак, про що “24 каналу” повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ворог почав використовувати хибні цілі, щоб виснажувати українські сили протиповітряної оборони. За словами Ігната, зазвичай ворог уночі використовував безпілотники Shahed, щоб перевірити українську систему ППО, виявити позиції та скоригувати можливий ракетний удар до ранку.

Цієї ночі росіяни застосували ракети і БПЛА.

У Повітряних силах нагадали, що вночі 16 лютого російські окупанти загалом випустили 36 ракет по Україні. Серед них було випущено 2 ракети Х-59 із літаків тактичної авіації Су-35 у районі Мелітополя.

“Такі ракети фактично мають голову з камерою, оператор може керувати нею на ціль досить точно. Ці 2 ракети були знищені”, – додав Ігнат.

Також були випущені ракети з двох літаків стратегічної авіації Ту-95 з Каспійського моря. Це крилаті ракети Х-101, Х-555. Також було застосовано ракети “Калібр” з акваторії Чорного моря, вони мають швидкість близько 900 кілометрів на годину, летять доволі низько, малопомітні, однак у ЗСУ ці ракети можуть збивати.

Серед інших було 12 ракет Х-22. Ці ракети мають відхилення від цілі близько 600 м, б’ють не точно, але можуть призвести до значних руйнувань. Нагадаємо, що саме ракети Х-22 раніше влучили в будівлю в Дніпрі та торговий центр у Кременчуці.

“Це велика ракета. Якщо в калібрації Х-101 450 кг приблизно, то тут 950 кг вибухівки. Її називають “вбивцею авіаносців”, тому що вона планувалася з ядерною частиною”, – пояснив він.

Нагадаємо, ми писали про сьогоднішню атаку: ЗСУ збили 16 із 36 ракет, випущених російськими окупантами вночі. Є влучання по критичній інфраструктурі

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button