Суспільство

В українських школах можуть з'явитися основи тактичної медицини і тактичної підготовки

Причому не з 10-11 класів, а з 8-9-их

Цей материал також доступний

У загальноосвітніх школах України можуть з’явитися курси з основ тактичної медицини та основ тактичної підготовки, а також штатної одиниці “офіцера з безпеки”. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Над цим працює Інститут модернізації змісту освіти, який відповідає за зміст і за наповнення цих дисциплін”, – сказав він, відповідаючи на запитання, чи з’являться у школах такі предмети, як, наприклад, “цивільний захист”, “довоєнна підготовка”, “тактична медицина”.

“Нам потрібно визначитися з концепцією, хто буде викладати ці дисципліни. Тому що дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, за всієї поваги, відставний пенсіонер буде розповідати, що зараз відбувається”, – додав він.

На думку депутата, викладання цих дисциплін можна буде реалізувати за допомогою ветеранів, які будуть після війни або за допомогою бійців територіальної оборони.

“Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки тощо. Крім того, зауважу, що і для хлопців усе це потрібно однаково. Тією чи іншою мірою може відрізнятися програма, але, по суті, вона повинна бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю”, – заявив він.

Крім того, депутат вважає, що такі предмети потрібно викладати не тільки в 10-11 класах, а й раніше, з 8-9-го, тому що частина дітей після 9-го класу йде на професійну освіту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button