ПригодиТема дня

Конфлікт у Корабельному: чоловікові, якого поліцейські повалили на землю в кайданках, довелося викликати швидку

Мешканця напідпитку звинувачували в нетверезому водінні автомобіля

Цей материал також доступний

У січні 2023 року Корабельний районний суд м. Миколаєва розглянув адміністративну справу стосовно Олександра М., обвинуваченого в керуванні автомобілем у нетверезому стані.

Згідно з протоколом про адмінправопорушення, складеним поліцейськими, 24.08.2022 року (о 19:35) Олександр М. керував автомобілем NISSAN X-TRAIN у Корабельному районі м. Миколаєва, на вулиці 295-ї Стрілецької Дивізії, з явними ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах алкоголю з порожнини рота, мляве мовлення), від проходження на місці зупинки за допомогою газоаналізатора “Драгер” і в медичному закладі чоловік відмовився.

У судовому засіданні Олександр М. свою провину не визнав, пояснивши, що цього дня він із сім’єю святкував день народження і справді вживав алкогольні напої. Увечері з дочкою та зятем вони поїхали відвезти родичів по домівках. Донька була за кермом свого автомобіля NISSANX-TRAIN. Вони зупинилися на вулиці 295-ї Стрілецької Дивізії в районі будинку №75-А, і дочка пішла у справах, у той момент підійшли співробітники поліції. Між ними виник конфлікт, під час якого до нього було застосовано кайданки, його повалили на землю і надалі доставили в поліцію. До лікарні їхати для проходження медичного огляду з огляду на стан алкогольного сп’яніння, за словами чоловіка, йому не пропонували.

Опитана в судовому засіданні донька чоловіка підтвердила обставини, викладені Олександром М., та розповіла, що 24.08.2022 року саме вона була за кермом автомобіля ввечері, коли з батьком та чоловіком вони розвозили родичів по домівках, вона відлучилась у справах, а коли повернулась, чоловік повідомив, що батька доправили в поліцію.

На наданому суду диску із записом нагрудного відеореєстратора поліцейського, на якому зафіксовано події 24.08.2022 року, видно, що відеозапис розпочато в зазначений день о 20:00 в приміщенні відділку поліції, де Олександр М. перебуває в кайданках і між ним та працівниками поліції відбувається словесний конфлікт, під час якого затриманий заперечує щодо керування ним транспортним засобом. І о 20:05 у приміщенні відділу поліції її співробітник пропонує чоловікові пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці або в медичному закладі, і, не отримуючи відповіді, поліцейський повідомляє, що це його відмова від проходження такого огляду; надалі Олександру М. стає зле, він скаржиться на погане самопочуття, йому викликали швидку допомогу та доправили в лікарню.

На вищевказаних відеозаписах не знайшли свого відображення ні факт керування автомобілем Олександром М., ні факт зупинки його співробітниками поліції, ні факт відмови Олександра М. від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння саме о 19:35 на вулиці 295-ї Стрілецької Дивізії, як зазначено в протоколі.

А згідно із законодавством, усі сумніви в доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

З аналізу наданих суду доказів, суд дійшов висновку, що в діях обвинуваченого відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у нетверезому стані), а тому це провадження підлягає закриттю.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button